Seireenit ja Ahdit (pyrstöuinti / merenneitouinti)

Seireenit ja Ahdit -kerho

Saaristomeren sukeltajat ry:n nuorisotoimintaan kuuluu syksystä 2019 lähtien pyrstöuinti / merenneitouinti.

Laji on rantautunut Suomeen maailmalta ja on hauskaa vedessä tekemistä, joka sopii sekä tytöille että pojille. Pyrstöilyyn ei tarvitse lasta tai nuorta paljoa houkutella ja aika kuuluu nopeasti vedessä peuhaten.

Pyrstöuinti / Merenneitouinti

Tarvittavat välineet ovat pyrstö, joka koostuu monofinistä  ja sen päälle tulevasta kankaasta, lisävarusteina ovat uimalasit ja nenäklipsi tai maski.

Lajissa harjoitellaan delfiinipotkua ja monipuolisesti sukeltamista. Kuplien muodostaminen veden alla, erilaiset kuperkeikat ja korkkiruuvikierteet ovat osa lajia. Lajia voi harrastaa myös luonnonvesissä ja uimarannoilla.

Kurssit

Seireenit ja Ahdit -kerho aloittaa toimintansa lyhyenä kurssina (4 ohjattua uintikertaa loka-marraskuussa + yksi erikseen sovittava kuvauskerta marraskuussa).

Kurssille osallistujan on oltava Saaristomeren sukeltajat ry:n jäsen. Vuotuinen jäsenmaksu alle 15 vuotiaille on 30€ /kalenterivuosi + liittymismaksu 20 € (maksetaan vain 1. vuotena) ja kurssimaksu on 30 € lainapyrstöllä tai 15 € omalla pyrstöllä. Oman pyrstön voi halutessaan hankkia esimerkiksi Vesikasteesta. Jäsenmaksun ja kurssihinnan lisäksi tulee hankkia jäsenranneke. Lasten jäsenrannekkeen saa seuran jäsen uimahallin kassalta, ja uimahalli veloittaa rannekkeesta 8 €. Ilmottauduthan kurssille ennen jäsenrannekkeen ostoa niin saat tarpeelliset lisätiedot sen ostosta.

Maksut on saatu  pidetty kohtuullisena koska Saaristomeren sukeltajat ovat saaneet  opetus- ja kulttuuriministeriön jakamaa seuratukea.

Toiminta on tarkoitettu 8-15 vuotiaille lapsille ja nuorille. Osallistujille hyvä uimataito on välttämätön, tässä uimataidon määritelmänä on 50 metrin yhtäjaksoinen uinti sekä kelluntataito.

Mukaan tarvitset uima-asun, uimalasit/maskin ja leikkimielisyyttä. Kurssi on Impivaaran uimahallilla sunnuntaisin alkaen altaalla 17:25 päättyen 18:25 altaalle ja lauantaisin 8-9. Kurssin päätteeksi otetaan vedenalaisia kuvia ja videota kurssilaisita, jonka saa muistoksi. Kuvauskerta sovitaan yhdessä kurssilaisten kanssa ja se on lauantaina klo 8-9.

Kurssin alkamista myöhäistetty:

Päivämäärät 2020: su 1.11., su 8.11., su 15.11., la 21.11.(kuvaus) ja la 28.11. (pidätämme oikeuden muutoksiin)

Ilmoittautumiset: facebookissa viestillä (kts. yhteystiedot) tai juniorit(at)saaristomerensukeltajat.fi

Ohjaajana toimii Vesikaste Oy:n merenneitouintiohjaajan koulutuksen käynyt ohjaaja.