Seireenit ja Ahdit (merenneitouinti /pyrstöuinti)

Seireenit ja Ahdit -kerho

Saaristomeren sukeltajat ry:n nuoriso- ja aikuistoimintaan kuuluu syksystä 2019 lähtien pyrstöuinti / merenneitouinti.

Laji on rantautunut Suomeen maailmalta ja on hauskaa vedessä tekemistä, joka sopii sekä tytöille että pojille. Pyrstöilyyn ei tarvitse lasta tai nuorta paljoa houkutella ja aika kuuluu nopeasti vedessä peuhaten.

Merenneitouinti / Pyrstöuinti

Tarvittavat välineet ovat pyrstö, joka koostuu monofinistä  ja sen päälle tulevasta kankaasta, lisävarusteina ovat uimalasit ja nenäklipsi tai maski.

Lajissa harjoitellaan delfiinipotkua ja monipuolisesti sukeltamista. Kuplien muodostaminen veden alla, erilaiset kuperkeikat ja korkkiruuvikierteet ovat osa lajia. Lajia voi harrastaa myös luonnonvesissä ja uimarannoilla.

Harjoitukset

Seireenit ja Ahdit -kerho toimii vuodesta 2023 lähtien sunnuntaisin klo 17:30-18:15 puoliohjattuna sekaryhmänä.

Osallistujan on oltava Saaristomeren sukeltajat ry:n jäsen. Liittymismaksu vuonna 2023 on 20 € (maksetaan kerran). Jäsenmaksu vuosittain aikuisille 110 € (15 vuotiaat ja yli) ja juniorijäsenille 35 € (alle 15 vuotiaat). Aikuiset voivat osallistua uintikerroille koko vuoden ajan pelkällä jäsenmaksulla, jonka lisäksi tulee allaskertamaksu 2€ (hallin käytäntöjen mukaan minimilataus 20 kertaa). Lapsille tulee lisäksi kurssimaksu (ei allaskertamaksuja) yksityiskohtaisemmasta ohjauksesta 25 euroa/kausi (kevät/syksy). Uintikertoja järjestetään kysynnän mukaan vuodessa vähintään kaksikymmentä.

Pyrstön saa lainaan maksutta tunnilla. Oman pyrstön voi halutessaan hankkia myös esimerkiksi Vesikasteesta.

Jäsenmaksun/kurssihinnan lisäksi tulee hankkia jäsenranneke. Jäsenrannekkeen saa seuran jäsen uimahallin kassalta ja uimahalli veloittaa rannekkeesta 8 €. Ilmottauduthan toimintaan ennen jäsenrannekkeen ostoa niin saat tarpeelliset lisätiedot sen ostosta.

Aikuisille koko vuoden harjoitukset kustantavat 178 euroa ja lapsille 115 euroa.

Maksut on saatu  pidetty kohtuullisena koska Saaristomeren sukeltajat ovat saaneet  opetus- ja kulttuuriministeriön jakamaa seuratukea. Nuorisotoiminta on tarkoitettu 8-15 vuotiaille lapsille ja nuorille. Kaikille osallistujille hyvä uimataito on välttämätön, tässä uimataidon määritelmänä on 50 metrin yhtäjaksoinen uinti sekä kelluntataito.

Mukaan tarvitset uima-asun, uimalasit/maskin ja leikkimielisyyttä. Kurssi on Impivaaran uimahallilla sunnuntaisin alkaen altaalla 17:30 päättyen 18:15 altaalle (satunnaisesti myös lauantaisin 8-9 jossa on lupa myös ottaa vedenalaisia kuvia ja videota, sovitaan erikseen). 

Uintikerroille ilmottaudutaan etukäteen erillisissä whatsapp ryhmässä jossa tiedotus tapahtuu:

Alustavat päivämäärät kevät 2023: su 19.2. 26.2. 5.3. 12.3. 19.3. 26.3. 2.4. 16.4. 23.4. 14.5. 28.5. (pidätämme oikeuden muutoksiin)

Ilmoittautumiset: essi.korp(at)gmail.com

Ohjaajana toimii Vesikaste Oy:n merenneitouintiohjaajan koulutuksen käynyt ohjaaja.