2. Pelialueen on oltava 12-18 metriä pitkä ja 8-12 metriä leveä.
      4. Edellisen kanssa samansuuntaisen linjan kolmen metrin etäisyydellä tulee osoittaa vaihtokäytävä.
      5. Altaan lyhyt sivu on vaihtoaluetta koko pituudeltaan.
      6. Vaihtopenkit ovat vaihtokäytävän päissä altaan sivuilla vaihtoalueiden sisäpuolella.
      7. Rangaistujen penkin tulee olla lähellä vaihtoaluetta, mutta selvästi erotettu siitä.
      8. Tuomarien tulee osoittaa joukkueiden kapteeneille vaihtoalueiden tarkka sijainti ennen ottelun alkua.
    2. Maali
      1. Maaleina on kaksi tukevaa metallikoria, jotka seisovat kumpikin keskellä pelialueensa päätyä altaan pohjalla seinää vasten.
      2. Maalin korkeus on 450 mm ja sen yläosan läpimitta on 390-400 mm.
      3. Maalin yläreunan tulee olla pehmustettu.
    3. Uppopallo
      1. Pelissä käytetään vedellä täytettyä uppoavaa palloa. Sen tulee vajota 1000-1250 mm sekunnissa.
      2. Sen ympärysmitan tulee olla 520-540 mm miehille ja 490-410 mm naisille.
      3. Sen on oltava väriltään joko mustavalkoinen tai kokopunainen.
  2. JOUKKUEMUODOSTUS JA VARUSTEET
    1. Joukkueen kokoonpano
      1. Joukkueeseen kuuluu enintään 15 pelaajaa, joista kuusi on vedessä, viisi vaihtopelaajina ja neljä reservissä.
      2. Kummankin joukkueen vaihtopelaajat istuvat vaihtopenkillä pelin aikana.
        1. Vaihtopelaajan saa vaihtaa halutessa kenen tahansa vedessä olevan pelaajan sijaan lentävällä vaihdolla.
        2. Vaihtopelaaja ei saa mennä veteen ennen kuin vaihdettava pelaaja on kokonaan poissa vedestä ja joukkueensa vaihtoalueella.
        3. Vaihtopelaaja saa mennä peliin ainoastaan vaihtokäytävän kautta.
      3. Kummallakin joukkueella on oikeus vaihtaa pelaajaa kahdesti ottelun aikana.
    2. Henkilökohtaiset varusteet
      1. Jokaisella pelaajalla tulee olla varusteinaan maski, räpylät ja snorkkeli.
        1. Kaikki varusteissa olevat ulkonevat metallisärmät tulee peittää.
        2. Räpylät saa varmistaa räpylänpitimin.
        3. 65 cm pidempiä räpylöitä ei saa käyttää.
        4. Metalliosia sisältäviä räpylöitä ei saa käyttää.
        5. Monoräpylöitä ei saa käyttää.
      2. Pelaajilla ei saa olla yllä mitään, mikä voisi jotenkin vahingoittaa muita pelaajia. Kynnet tulee leikata lyhyiksi eikä vartaloa saa voidella tai rasvata.
      3. Jos pelaajan varusteita vaurioituu pelin aikana, hän saa poistua vedestä niitä korjaamaan.
        1. Hän ei saa palata veteen ennen kuin tuomari on vakuuttunut, että varusteet ovat hyvässä kunnossa.
    3. Joukkuetunnukset
      1. Joukkueen kaikilla pelaajilla on oltava samanväriset uimahousut ja samanväriset numeroidut lakit.
      2. Jokaisella joukkueella on oltava sarja valkoisia ja tummansinisiä lakkeja ja uimahousuja.
      3. Joukkueiden kapteenien on ilmoitettava tuomareille lakkinsa numero ennen ottelun aloitusta ja pidettävä nauhaa toisen käsivartensa yläosassa.
      4. Joukkueen, jolla on tummansiniset lakit ja housut, täytyy käyttää mustia rannenauhoja.
  3. TOIMIHENKILÖT
    1. Lukumäärä, nimitykset ja tehtävät
      1. Jokaisesta ottelusta vastaa vähintään kolme tuomaria, joiden päätöksen ovat sitovia.
      2. Kaksi tuomaria on vedessä, yksi pelialueen kummallakin sivulla ja heitä nimitetään vesituomareiksi.
        Vesituomarit valvovat:
        1. Pelin aloitusta pelikatkon jälkeen.
        2. Antavat kaksi pitkää jatkuvaa äänimerkkiä, kun on tehty maali.
      3. Kolmas tuomari tarkkailee peliä altaan laidalta ja häntä kutsutaan maatuomariksi.
        Maatuomari valvoo:
        1. Peliaikaa
        2. Jäähyminuutteja
        3. Vaihtopelaajia
        4. Pelin aloitusta puoliajan ja tuomaripallon sekä maalin jälkeen
        5. Rankaisee veden pinnalla tehdyistä rikkomuksista
      4. Tuomarien on katkaistava peli heti, jos pelaajia on heidän mielestään vakavasti loukkaantunut.
      5. Tuomareilla on oikeus poistaa pelaaja vedestä jos
        1. hän on ilmeisen ylirasittunut ja uupunut.
        2. hänen varusteensa ovat epäkunnossa.
      6. Tuomareilla on oikeus poistaa pelaaja ottelusta, jos

Sääntö 6.2.7. ei päde kohdissa (1.) ja (2.).

1. hän käyttäytyy epäurheilijamaisesti; häntä ei saa korvata vaihtopelaajalla ottelun jäljellä olevana aikana.
  2. Pelaaja rikkoo toistuvasti sääntöjä; hänet saa korvata vaihtopelaajalla, kun ottelun kahden minuutin rangaistus on päättynyt.
  3. Molemmissa tapauksissa (1. ja 2.) pelaaja ei saa pelata saman turnauksen seuraavassa ottelussa.
  4. Pallon saa vaihtaa ottelun aikana vain tuomarien luvalla.
  5. Tuomarien on ilmoitettava pelitapahtumista ääni- ja valomerkein.
  6. Toimihenkilöiden varusteet
    1. Kaksi vesituomaria voivat käyttää paineilmalaitteita, jos sitä pidetään tarpeellisena.
    2. Maatuomarilla on yllään valkoinen verryttelyasu.
    3. Vesituomareilla on oltava yllään tumma T-paita tai sukelluspuku.
  7. OTTELU
    1. Pelin aloitus
      1. Ottelun alkaessa ja puoliajan jälkeen asetetaan pallo altaan pohjalle pelialueen keskelle. Molemmat joukkueet ovat tällöin omassa päädyssä korilinjallaan vedessä ainakin toinen käsi seinää koskettaen.
        1. Vaihtopelaajat istuvat vaihtopenkeillä.
        2. Maatuomari käynnistää ottelun pitkällä jatkuvalla äänimerkillä.
        3. Väärästä aloituksesta ottelun alussa ja puoliajan jälkeen ottelu keskeytetään ja aloitetaan uudelleen sekä nollataan kello.
      2. Maalin jälkeen palaavat joukkueet päätyihinsä. Koritettu joukkue hyökkää pallon kanssa saatuaan merkin.
        1. Jos ottelu aloitetaan (maalin tai rangaistuspallon jälkeen) ennen kuin kaikki pelaajat ovat ehtineet allaspäätyihinsä, tulee heidän uida sinne ennen otteluun liittymistään.
      3. Hyökätessä heti maalin jälkeen palloa on kuljetettava näkyvissä kunnes kohdataan vastustajajoukkueen pelaaja. Palloa ei saa pitää selän takana, jalkojen välissä jne.
      4. Rangaistuspallon jälkeen ottelu käynnistetään uudelleen kohdan 4.1.2. mukaisesti.
        1. Jos tehtiin maali, annetaan pallo sille joukkueelle, jota vastaan rangaistuspallo suoritettiin.
        2. Jos maalia ei tehty, aloitetaan säännön 4.1.1. mukaisesti.
      5. Jos ottelu keskeytetään, eikä kukaan tuomareista määrää rangaistuspalloa tai vapaapalloa, heittää maatuomari pallon veteen (tuomaripallo).
    2. Peliaika
      1. Ottelun kesto on kaksi viidentoista (15) minuutin erää.
      2. Puoliajalla:
        1. Tauko on viisi (5) minuuttia.
        2. Joukkueet vaihtavat puolia.
        3. Vesituomarit eivät vaihda puolia.
      3. Kello pysäytetään kaikkien pelikatkojen ajaksi.
      4. Tarvittaessa peliaikaa on jatkettava rangaistuspallon suorittamiseksi.
      5. Kun ottelu, jossa pitää saada selville ratkaisu, päättyy ratkaisemattomana, jatketaan sitä viiden (5) minuutin tauon jälkeen:
        1. Pelaamalla viisitoista (15) minuuttia "äkkikuolema" -periaatteella.
        2. Jos ratkaisua ei saada tällä tavoin, suorittaa kolme pelaajaa kummastakin joukkueesta kolme rangaistuspalloa vuorotellen.
        3. Jos ratkaisua ei saada näinkään, eri pelaaja kummastakin joukkueesta vuorotellen suorittaa rangaistuspallon, kunnes jompikumpi joukkueista saavuttaa johtoaseman.
      6. Kummallakin joukkueella on oikeus yhteen aikalisään ottelua kohden. Aikalisän pituus on yksi minuutti.
    3. Pistelaskenta
      1. Maali hyväksytään pallon ollessa kokonaan korireunuksen alapuolella.
        1. Tästä ilmoittaa jompikumpi vesituomareista kahdella pitkällä jatkuvalla äänimerkillä.
      2. Voittaja on se joukkue, joka tekee enemmän maaleja ottelussa.
        1. Jos kummallakin on yhtä monta maalia, on ottelu ratkaisematon.
      3. Turnauksessa kunkin ottelun voittajajoukkue saa kaksi pistettä. Ratkaisemattomasta ottelusta kumpikin joukkue saa yhden pisteen.
        1. Turnauksen voittaja on eniten pisteitä saanut joukkue.
        2. Jos joukkueilla on sama pistemäärä, ratkaistaan paremmuusjärjestys seuraavasti:
          • Jos joukkueilla on sama pistemäärä, ratkaisee maaliero.
          • Jos maaliero on yhtä suuri, saa korkeamman sijoituksen se joukkue, jolla on enemmän tehtyjä maaleja.
          • Jos tehtyjen maalien lukumäärä on niinikään yhtä suuri, ratkaisee joukkueiden kesken pelattu ottelu.
          • Jos se on päättynyt ratkaisemattomana, se uusitaan noudattaen tarvittaessa sääntöä 4.2.5.
        3. Kutsussa kansainväliseen turnaukseen täytyy määritellä yksityiskohtaisesti kyseisessä turnauksessa käytettävä pistelaskujärjestelmä.
    4. Pelin katkaisu
      1. Ottelutauko on, kun:
        1. Ottelu on katkaistu rangaistuksen tähden.
        2. Tuomaripallo tulee heitettäväksi.
        3. On tehty maali.
      2. Pelikello pysäytetään ottelutaukojen ajaksi.
      3. Ottelu katkaistaan:
        1. Toistetuin lyhyin äänimerkein rangaistuksen ja tuomaripallon toimeenpanemiseksi sekä erän päättyessä.
        2. Kahdella pitkällä jatkuvalla äänimerkillä, kun on tehty maali.
  8. SÄÄNTÖRIKKOMUKSET
    1. On kiellettyä
      1. Hyökätä vastustajan maskia vastaan.
      2. Hyökätä vastustajan snorkkelia vastaan.
      3. Hyökätä vastustajan räpylöitä vastaan.
      4. Kiskoa vastustajan uimahousuja tai takertua niihin.
      5. Painaa vastustajaa alas tai vetää itseään ylös hänestä päästäkseen nopeasti pinnalle.
      6. Potkaista tai lyödä vastustajaa tahallaan tai pelata tarpeettoman rajusti.
      7. Painaa vastustajaa päästä tai vääntää päätä pinnalla tai käyttää liikaa väkivaltaa päähän pelin aikana.
      8. Käyttää kuristusotetta kaulasta.
      9. Jatkaa pelaamista maalin tai rangaistuspallon jälkeen palaamatta ensin aloituspaikalleen.
      10. Pallottoman pelaajan vetää tai työntää toista maalilta.
      11. Että joukkueella on missään vaiheessa enemmän kuin kuusi pelaajaa vedessä.
      12. Tarttua vastustajaan, kun hän ei ole pallon haltija.
      13. Kuljettaa tai heittää palloa veden pinnan yläpuolella.
      14. Kaataa tai vetää maali pois.
      15. Tarttua maaliin tai siirtää sitä käsin tai jaloin.
      16. Uida pallon kanssa pelialueen ulkopuolella.
      17. Puolustavan joukkueen pelaajille kaataa maali tai vetää se pois.
      18. Puolustavan joukkueen pelaajille tarttua kiinni maalista tai siirtää sitä käsin tai jaloin.
      19. Maalivahdin pitää kiinni korista tai kiilata päätään, käsiään, jalkojaan, selkäänsä tai muuta ruumiinosaansa koriin. Hän ei saa kiilata kehoaan korin päälle altaan pohjan tai seinän avulla. (Korin saa peittää ainoastaan keholla.)
      20. Rikkoa hyökkäävää pelaajaa sääntöjen vastaisesti maalilla ja estää siten lähes varma maalin teko.
  9. RANGAISTUKSET
    1. Vapaapallo
      1. Tuomari voi tuomita vapaapallon rikottaessa sääntöjä 5.1.1.-15.
      2. Vapaapallo annetaan rikkonutta joukkuetta vastaan.
      3. Rikotun joukkueen pelaaja saa pallon veden pinnalla rikkomuspaikalla.
        1. Vapaapallo rikkomuksesta sääntöä 5.1.15. vastaan annetaan köysilinjalta.
        2. Kun joukkueelle annetaan vapaapallo omalla kenttäpuoliskollaan, suoritetaan vapaapallo pelialueen keskeltä.
      4. Vapaapallon antava pelaaja ei saa liikkua paikaltaan vedessä, ennen kuin on syöttänyt pallon.
      5. Vastustajan on pysyteltävä vähintään kahden metrin etäisyydellä.
      6. Vapaapallon suoritukseen antaa luvan pelin keskeyttänyt tuomari.
      7. Vapaapallo on syötettävä kolmen (3) sekunnin kuluessa tuomarin luvanannosta.
      8. Palloa ei saa syöttää suoraan vastustajan maalia kohti; toisen pelaajan on koskettava sitä, ennen kuin maali voidaan hyväksyä.
      9. Jos vapaapalloa ei suoriteta oikein, saa vastustajajoukkue vapaapallon.
    2. Jäähy
      1. Tuomari voi tuomita jäähyn rikottaessa sääntöjä 5.1.1.-10. Rikottu joukkue saa vapaapallon.
      2. Rikkomuksen tapahtuessa tuomarit voivat lähettää rikkoneet pelaajat jäähypenkille kahden (2) minuutin ajaksi. Jäähyaika kuluu rangaistuspallon suorituksen aikana.
      3. Rangaistuspenkin tulee olla vaihtoalueen välittömässä läheisyydessä. Kun jäähyajasta on jäljellä enää 10 sekuntia, saa jäähyllä ollut pelaaja siirtyä vaihtoalueelle, muttei hän eikä kukaan muukaan pelaaja saa mennä veteen kuin jäähyaika on päättynyt. Tuomarin on näytettävä 10 viimeistä sekuntia ja jäähyn päättyminen.
      4. Vaihtopelaajaa ei saa päästä veteen korvaamaan rangaistuspenkille lähetettyä pelaajaa.
      5. Jos joukkue tahallaan viivyttää ottelun pelaamista, on tuomarilla oikeus antaa 2 minuutin jäähy annettuaan ensin kaksi virallista varoitusta joukkueelle. (Pelaaja, joka on viimeksi viivytellyt, on pelaaja, jota rangaistaan.) Tarvittaessa tehokasta peliaikaa voidaan jatkaa.
      6. Jos joukkue on alivoimainen jäähyjen vuoksi ja vastustaja korittaa, vanhin jäähyrangaistus raukeaa.
    3. Rangaistuspallo
      1. Tuomari voi tuomita rangaistuspallon rikottaessa sääntöjä 5.1.16.-19.
      2. Rangaistuspallon suorittaa yksi pelaaja kummastakin joukkueesta rikkoneen joukkueen maalilla.
      3. Rangaistuspallon suorittavan joukkueen pelaajalle annetaan pallo (hyökkääjä).
      4. Toinen pelaaja (maalivahti) ei saa olla kahta (2) metriä kauempana altaan reunasta sukeltaessaan.
      5. Maalivahti ei saa hyökätä hyökkääjää vastaan, ennen kuin tämä on sukeltanut.
      6. Hyökkääjällä on 45 sekuntia aikaa korittaa. Kun maalivahti on sukeltanut on hänen oltava kosketusetäisyydellä korista koko ajan.
      7. Maatuomari antaa suoritusluvan.
      8. Sekä hyökkääjä että maalivahti saavat uusia sukelluksensa rangaistuspallon aikana.
      9. Rangaistuspallo päättyy:
        1. Kun hyökkääjän onnistuu tehdä maali.
        2. Kun maalivahti saa pallon haltuunsa ja pitää sitä vedenpinnan yläpuolella.
        3. Kun 45 sekuntia on kulunut, eikä koria ole tehty.
      10. Jos rangaistuspallon suoritus keskeytyy puolustavan joukkueen virheellisen toiminnan tähden, tulee määrätä uusi rangaistuspallo.
        1. Rikkomuksen tehneen pelaajan tulee kärsiä kahden minuutin jäähy rangaistuspallon suorituksen jälkeen.
      11. Jos rangaistuspallon suoritus keskeytyy hyökkäävän joukkueen virheellisen toiminnan tähden, saa puolustava joukkue vapaapallon ja peli aloitetaan kuin korituksen jälkeen.
    4. Etusääntö
      1. Jos tuomari milloin tahansa pelin kuluessa päättää, että sääntörikkomus ei vaikuta pallon haltijajoukkueen etuun, voi hän antaa pelin jatkua kuin rikkomusta ei olisi tapahtunutkaan. Tätä nimitetään etusäännön soveltamiseksi.
      2. Tuomarien on otettava tämä sääntö huomioon koko ajan.